Mijn Puzzelwoordenboek

Mijn puzzelwoordenboek synoniemen nL

Voer hier uw omschrijving in of voer het woord in met … op de ontbrekende plekken. 

Cryptogram, Kruiswoordpuzzel, Puzzelwoordenboek

Mijn Puzzlwoordenboek NL

Kruiswoordpuzzels zijn erg leuk, maar als je een bepaald woord niet weet, kun je de puzzel nooit succesvol afronden. Daarom is het slim om een puzzelwoordenboek te gebruiken. Als je nooit achter het woord komt, kun je ook nooit je woordenschat vergroten. Daarom is het slim om niet op te geven als je een woord (even) niet weet. Gebruik deze site om je kruiswoordpuzzels af te ronden.

Puzzelwoordenboek gebruiken

De eerste kruiswoordpuzzel is ontstaan in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Kruiswoordpuzzels werden toen voor het eerst gepubliceerd in kranten en tijdschriften. In Nederland was De Telegraaf de eerste krant die regelmatig kruiswoordpuzzels publiceerde. Inmiddels zijn kruiswoordpuzzels uitgegroeid tot een van de meest populaire puzzels in Nederland. Er zijn inmiddels vele verschillende soorten kruiswoordpuzzels, zoals woordzoekers, cryptogrammen en rekenkruiswoordpuzzels. Ook online zijn er inmiddels vele websites te vinden waar je kruiswoordpuzzels kunt maken, maar je vind deze bekende puzzels ook nog steeds in bepaalde tijdschriften en kranten. Hoe werkt de puzzel? Je krijg omschrijvingen van bepaalde woorden. Deze moet je invullen in de puzzel, waarna het woord ontstaat. Zo kun je bijvoorbeeld ‘een manier van leven’ invullen in de puzzel, waarna het woord ‘levensstijl’ ontstaat. Kruiswoordpuzzels zijn dus erg leuk om te maken, maar ze zijn ook nog eens heel erg educatief.

Kruiswoordpuzzels zijn bekend over de hele wereld. Hier in Nederland maken we er graag gebruik van, maar in andere landen zijn kruiswoordpuzzels net zo populair. In sommige landen zijn ze zelfs een onderdeel van de educatie. Kruiswoordpuzzels zijn dus niet alleen leuk, maar ze kunnen je ook nog eens heel wat bijbrengen. Iedereen kan een kruiswoordpuzzel maken. Het enige wat je nodig hebt, is een pen en papier. Je hebt makkelijke puzzels, met vaak gebruikte woorden, maar je hebt ook hele lastige kruiswoordpuzzels. Deze zijn geschikt voor mensen met een hele grote woordenschat.

Kruiswoordpuzzels zijn niet alleen leuk, maar ze zijn ook heel erg gezond. Studies hebben aangetoond dat kruiswoordpuzzels goed zijn voor je geheugen en je taalvaardigheden. Kruiswoordpuzzels helpen je dus niet alleen om je vocabulaire te vergroten, maar ook om je geheugen en taalvaardigheden te verbeteren. Als je vaak kruiswoordpuzzels maakt, zul je hier in je hele leven profijt van hebben.

 

Hulp bij kruiswoordpuzzels

Vind jij het leuk om kruiswoordpuzzels te maken, maar zit je helemaal vast bij een bepaalde omschrijving? Dan kun je dit puzzelwoordenboek gebruiken om het juiste woord te vinden. In dit woordenboek vind je omschrijvingen van heel veel Nederlandse Puzzelwoorden. Zo hoef je niet langer uren vast te zitten bij een bepaald woord in je kruiswoordpuzzel. Dit lijkt misschien op valsspelen, maar je kunt de puzzel niet afmaken als je het woord niet kent. Zo kun je dus ook nooit de nieuwe woorden leren kennen. Het gebruiken van een puzzelwoordenboek is dus eigenlijk een manier om je vocabulaire te vergroten. Het voordeel van online puzzelwoordenboeken is dat ze altijd up-to-date zijn. Zo weet je zeker dat je de laatste woorden leert kennen. Als je regelmatig kruiswoordpuzzels maakt, zul je merken dat je vocabulaire snel groeit. Dit is natuurlijk erg handig, want hoe meer woorden je kent, hoe makkelijker je gesprekken kunt voeren je jouw mening of gedachten kunt overbrengen. En natuurlijk: hoe beter je bent in het oplossen van kruiswoordpuzzels. Dus als je een echte puzzelaar bent, is er geen ontkomen aan: je moet een online puzzelwoordenboek gebruiken.

Kruiswoordpuzzels zijn niet alleen leuk, maar ook nog eens heel goed voor je. Studies hebben aangetoond dat kruiswoordpuzzels leiden tot een betere woordenschat, een betere grammatica en een beter geheugen. Kruiswoordpuzzels zijn dus niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ze helpen je ook nog eens om je taalvaardigheden te verbeteren. Als je vaak kruiswoordpuzzels maakt, zul je merken dat je steeds sneller de oplossingen weet. Dit komt natuurlijk omdat je steeds beter wordt in het oplossen van de puzzels.

Kruiswoordpuzzel

Mijn Puzzelwoordenboek

Ons puzzelwoordenboek bestaat uit miljoenen oplossingen. 

Aantal opgeloste puzzels na één bezoek
92%
Aantal tevreden bezoekers per dag
100%

Neem direct contact met ons op. Zo houden wij alles up to date.