Puzzelwoordenboek cryptogrammen

Cryptogrammen woordenboek

Voer hier uw omschrijving in of voer het woord in met … op de ontbrekende plekken. 

Cryptogram, Kruiswoordpuzzel, Puzzelwoordenboek

Cryptogrammen oplossen

Je hebt verschillende soorten kruiswoordpuzzels. Eén hiervan zijn de cryptogrammen puzzels, die je kent van de krant of uit tijdschriften. Het verschil tussen kruiswoord en cryptogram is dat je bij cryptogrammen de beschrijving niet letterlijk moet nemen. Je moet cryptisch nadenken over de omschrijving die je krijgt. Zit je vast bij een puzzel? Gebruik dan ons puzzelwoordenboek.

Puzzelwoordenboek gebruiken

Kruiswoordraadsels zijn erg populair. Ze zijn leuk om te maken en op te lossen. Maar soms kan het lastig zijn om de oplossing te vinden. Daarom is het fijn dat er hulpmiddelen zijn die je kunnen helpen bij het oplossen van cryptogram kruiswoordpuzzels. Zo kun je ons puzzelwoordenboek gebruiken. Hier vind je veel bekende oplossingen van kruiswoordpuzzels. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hier altijd naar toe hoeft te gaan. Het is belangrijk dat je ook zelf oplossingen gaat bedenken. Dit is namelijk de enige manier waarop je echt beter wordt in het maken van kruiswoordpuzzels. Maar soms kan het lastig zijn om de oplossing te bedenken. In dat geval kun je het puzzelwoordenboek gebruiken als hulpmiddel. Zo word je steeds beter in het maken van de puzzels. Ook leer je meteen allerlei nieuwe woorden kennen binnen de Nederlandse taal.

Cryptogram kruiswoordpuzzels zijn goed voor je woordenschat, maar ook voor je geheugen. Je leert ook kritisch en scherp denken, omdat je altijd erg slim en creatief moet zijn om de puzzels op te lossen. Het maken van kruiswoordpuzzels is erg goed voor mensen. Gebruik je hierbij af en toe ons puzzelwoordenboek? Voel je hier dan niet slecht over. Het voelt misschien een beetje als valsspelen, maar hoe kom je anders de uitkomst te weten? Hoe leer je anders nieuwe woorden kennen? Daarom is het altijd slim om de puzzel af te maken, ook als je na dagen alsnog vast blijft zitten op dat ene woord. Hierdoor ga je steeds beter puzzels maken en krijg je een steeds grotere woordenschat. Je leert ook creatief te denken, want bij cryptogram puzzels is de omschrijving niet de letterlijke betekenis van het woord.

Hulp bij Cryptogrammen

Kruiswoordpuzzels bestaan al heel lang. Zelfs al meer dan honderd jaar. De eerste kruiswoordpuzzel verscheen in 1913 in de Amerikaanse krant The New York World. De eerste Nederlandse kruiswoordpuzzel verscheen in 1925 in het Algemeen Handelsblad. Sindsdien zijn deze puzzels enorm populair geworden in landen over de hele wereld. Het zijn hele toegankelijke puzzels voor jong en oud. Je moet bij deze puzzels woorden raden aan de hand van een omschrijving. Tegenwoordig zijn er veel verschillende variaties bedacht op deze puzzels. Enkele hiervan zijn de Zweedse puzzel, legpuzzel en meer. 

Een andere bekende variant zijn de cryptogrammen kruiswoordpuzzels. Het verschil met traditionele kruiswoordpuzzels is dat je hierbij de omschrijving niet letterlijk moet nemen. Je moet iets creatiever ‘cryptisch’ denken over de gegeven beschrijving. Daarom vinden veel mensen deze puzzels erg leuk. Zit je vast met je cryptogram kruiswoordpuzzel? Het kan zijn dat je op een gegeven moment vastloopt met je puzzel. Je hebt alle aanwijzingen goed doorgenomen en toch kom je er niet uit. Dit is heel erg vervelend, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het oplossen van cryptogram kruiswoordpuzzels. Je kunt in eerste instantie hulp zoeken bij vrienden of familieleden. Weten zij het ook niet? Dan kun je het internet inschakelen. Zo kun je op deze website ons puzzelwoordenboek gebruiken. Hier vind je veel bekende oplossingen van kruiswoordpuzzels.

Kruiswoordpuzzel

Mijn Puzzelwoordenboek

Ons puzzelwoordenboek bestaat uit miljoenen oplossingen. 

Aantal opgeloste puzzels na één bezoek
92%
Aantal tevreden bezoekers per dag
100%

Neem direct contact met ons op. Zo houden wij alles up to date.